Prakticiram celosten pristop k zdravju in dobremu počutju, kar pomeni, da pogledam vsa področja tvojega življenja ter njihovo medsebojno povezanost.

Ali te stres pri delu oz. nezadovoljstvo v odnosu sili, da preveč ješ? Ali ti pomanjkanje spanca onemogoča, da bi bil fizično aktiven? Med najinim skupnim delom bova upoštevala to, kako vsa področja v tvojem življenju vplivajo nate kot na celoto.

Jaz svoje kliente učim, kako priti v stik s svojim telesom in njegovimi potrebami saj razumem, da se potrebe skozi življenje spreminjajo.

Želim jih opremiti z orodji samozavedanja, da so potem v vsakem trenutku sami sposobni izbirati in sprejemati ZANJE najboljše odločitve.

Trdno verjamem, da je vsak sposoben zase sprejemati prave odločitve, če je le dobro obveščen oz. če ima znanje za to! Prav vsak je zase najboljši strokovnjak, zato ni potrebno, da sledimo zadnjim modnim trendom in vsem trenutno popularnim dietam, ki jih je vsak dan vedno več.

Dajva definirati kaj TI nabolj ceniš pri dobrem počutju! To vizualizacijo bova uporabljala kot motivacijo pri doseganju specifičnih ciljev, ki te bodo vodili do mesta, kamor želiš priti.

Moj Health Coaching program ni zasnovan na štetju kalorij, ogljikovih hidratov, maščob in proteinov. Kar je posebno pri mojem delu je, da spremembe v načinu prehrane in življenja klientom pomagam prilagoditi tako, da so zabavne, fleksibilne, hkrati pa trajnostne, tako da jih lahko zadržijo do konca svojega življenja.

Spremembe, ki jih uvajamo dlje časa namreč postanejo naše navade, te pa potem postanejo del našega vsakdana.

Kot tvoj health coach ti zato nikoli ne bom narekovala, kakšno dieto moraš imeti, ampak bova skupaj raziskovala, katera hrana ti ustreza, kako se ob specifični hrani počutiš, vse povratne informacije pa bova uporabila za to, da strateško določiva TVOJ način prehranjevanja.

Skupaj bova so-ustvarila zdravstvene cilje, ki so izvedljivi v razumnih časovnih rokih, in sicer z namenom, da ugotoviš h čemu stremiš.

Najina naloga bo ugotoviti, kako so vsi aspekti tvojega življenja med seboj povezani ter kako vplivajo na tvoje splošno zdravstveno stanje.

Skupaj bova delala na doseganju ciljev, kot so: korekcija telesne teže, zmanjšanje hrepenenj po določeni vrsti hrane, uravnavanje bioritma in izboljšanje stopnje energije, ki jo imaš. Skozi program boš razvil boljše razumevanje izbora hrane in načina življenja, ki ustreza tebi, istočasno pa boš izboljšal zdravje, energijo in dosegel ravnovesje h kateremu vsi stremimo.

TUKAJ JE NEKAJ KONCEPTOV, KI JIH BOVA MED NAJINIM SKUPNIM DELOM RAZISKALA:

INTEGRATIVNI KROŽNIK

Integrativni krožnik poudarja pomen organsko pridelanih živil, polnovrednih žitaric, kvalitetnih beljakovin, zdravih maščob in vode. Pokaže, kako naj bi krožnik med obrokom izgledal ter pazi na količine hrane, ki jo uživamo. Za polno sliko so na krožniku tudi drugi življenjski dejavniki pomembni za optimalno zdravje – odnosi, kariera, fizična aktivnost in duhovnost. Z menoj boš spoznal nekatera najbolj zdrava živila na svetu in se boš naučil, kaj je najbolj zdravo zate in tvoje telo!

PRIMARNA HRANA

Velikokrat spregledamo mnoge stvari, ki prispevajo k našemu dobremu počutju. Ni samo hrana, ki jo uživamo tista, ki vpliva na naše zdravje. Obstajajo tudi drugi življenjski dejavniki, ki igrajo pomembno vlogo v našemu občutku zadovoljstva. Zdravi odnosi, zadovoljstvo pri delu, fizična aktivnost in duhovna prebujenost igrajo ključno vlogo v našem počutju! Ko je potreba po primarni hrani zadovoljena, vse kar jemo, postane sekundarnega pomena. Podprla te bom, da dosežeš vse zastavljene cilje – vse od pravilne prehrane do kreativnega in zadovoljnega življenja.

IZLOČANJE (CROWDING OUT)

Mnogi strokovnjaki dajo svojim klientom sezname, katerih živil naj se izogibajo. Nič čudnega torej, da mnogo ljudi zato sploh ne mara diet! Moj pristop je drugačen – ko boš jedel in pil hrano, ki je zate dobra, bo potreba po nezdravi hrani naravno izginila. Enostavno rečeno, izločil boš nezdrava živila iz svoje prehrane. To sicer terja nekaj vaje, ampak brez skrbi…tu sem, da te podprem na tvoji poti!

BIO-INDIVIDUALNOST

Koncept Bio – Individualnosti pravi, da vsak od nas ima specifične potrebe, ko gre za način prehranjevanja ali življenja. Medtem, ko je neko živilo za nekoga zdravilo, je lahko to isto živilo za drugo osebo strup. Prav zato moderne diete dejansko ne delujejo! Ko bova delala po principu bio-individualnosti bom zate tu, da delava pozitivne spremembe, ki bodo temeljile na tvojih prednikih, potrebah in preferencah tvojega telesa.

RAZČLENITEV HREPENENJ PO HRANI

Ko gre za potrebe našega telesa, igrajo hrepenenja pri tem zelo veliko vlogo, zato jih vsekakor ne gre podcenjevati! Enkrat, ko se jih naučiš razčleniti in ko se naučiš razumeti, kaj ti dejansko sporočajo, boš lahko zopet začutil harmonijo in ravnovesje.

Kontaktiraj me

Dovolim pošiljanje mojih podatkov (GDPR uredba). Obrazec bo poslal vaše ime, e-poštni naslov ter vsebino sporočila na naš kontaktni naslov. Podatke potrebujemo, da vam lahko odgovorimo. Vaših podatkov za druge namene ne obdelujemo ter jih ne posredujemo tretjim osebam.